lauantai 3. maaliskuuta 2018

Siskokset ( Hirokazu Kore-eda, 2015 )

Olipas herkkä, raikas, tunteellinen ja kivan humoristinenkin elokuva. Varsinaiset Siskokset. Luumuviini, olut ja erilaiset japanilaiset ruokaherkut ovat myös suuressa osassa siskoksien elämässä. " Eihän näistä voi puhua ilman rohkaisuryyppyä..."

Japanilaisesta arjesta ja arkielämästä tulee harvoin kunnon elokuvia. Länsimaiselle kohkaamiseen , meluamiseen ja ainaiseen menoon, juonitteleen ja hermostuneeseen välkkeeseen tottuneelle katsojalle Siskoksien näennäinen tapahtumattomuus, hiljaisuus ja rauhallisuus voi olla hankala paikka keskittyä.

Tätähän se elämä on, pieniä asioita, joista suurempi kokonaisuus muodostuu.

Siskokset Sachi, Yoshino ja Chika elävät kolmisin isossa talossa Honshun saarella sijaitsevassa rannikkokaupungissa. Parikymppisillä nuorilla naisilla on kaikilla edessään aikuistuminen: käsitykset sopivasta käytöksestä ja tavoiteltavasta urasta, sovinnonteko menneisyyden kanssa, mutkikkaiden valintojen summa.

Siskoksista vanhin, Sachi, on toiminut kodin äitihahmona jo vuosia. Isä on jättänyt perheensä ja äiti vetäytynyt syrjään nuolemaan haavojaan tyttöjen ollessa vielä lapsia. Kun Sachi, Yoshino ja Chika tapaavat isän hautajaisissa ensimmäistä kertaa teini-ikäisen siskopuolensa Suzun, kipeä menneisyys on kohdattava kasvotusten.

Siskokset ( Hirokazu Kore-eda, 2015 )

5/5

Löytyy Areenasta vielä 29 pv.