torstai 5. joulukuuta 2019

SDP:n traaginen komedia ( farssi ) Kuningas Rinne - näytös 3. Tai 4... Vapaa pääsy.


SDP:n traaginen farssi jatkuu. Vallanhimoista, luottamuksen menettänyttä kaveria ei saada kammetuksi sivuun. Vielä ministeripesti kiitokseksi uhrauksista isänmaan hyväksi kenties. SDP:n piirileikki vie loputkin politiikan uskottavuudesta. Heikkoutta, että toverit suostuvat Rinteen lättäjalkojen poljettaviksi. 

Aika hauskaa, että 13,2 % prosentin puolue on pääministeripuolue. Rinne loi täysin toimimattoman hallituspohjan, kun despoottimaisesti vastoin kansan tahtoa sivuutti viime vaalien kakkosen ja kolmosen. Suomalaisten perussuomalaiskauhu ( 24,3 % ) on käsin kosketeltavaa ja heijastuu kaikkeen poliittiseen tekemiseen, myös hallituksien muodostamiseen, koska suomalaisen demokratian automaatio poistaa aina perussuomalaiset hallituskaavailuista. Kansan ääntä ei voi kuitenkaan demokratiassa sivuuttaa. Se vaikuttaa myös oppositiossa.
Suomalaisen politiikan paradoksi - mies, joka on menettänyt täysin luottamuksensa, pääministerin paikan ja joutunut lyhyen hallitusvastuun jälkeen pyytämään nöyrästi eroa presidentiltä, käy takahuoneessa mutkan ja palaa freesinä hallitustunnustelijaksi ja mahdollisesti jopa ministeriksi.


Kaikkihan menee tietysti parlamentaarisen hallintotavan mukaan, mutta hieman tulee tunne, että demarit pitävät pelleinä äänestäjiä ts. kansaa. Korni tilanne, jos esim. Rinne jatkaa jonain ministerinä. Demarit pääsevät nyt hetkeksi tekemään itsensä tärkeiksi. Pääprinsiippi, maan asioiden hoito, on yhä tekemättä.
Uudet vaalit olisi paras keino lopettaa pelleily.

- Hei! Minä olen Antti Rinne. Siis sisälläni on Antti Rinne. Eiku Antin käsi. Hmh, olen siis käsinukke, joka puhuu Antti Rinteen äänellä Sannan äänellä ja sisälläni on Antti Rinteen kylmä käsi ja Antti minussa sanoo, tai minä Sanna, että Antti voisi olla hallitustunnnustelija ja Antti voisi olla pääministerikin, hih...Näin Antti minussa käski sanoa. Ja jos minusta tulee pääministeri, silloinhan Antti on pääministeri, hihhii! Olihan Antti juuri äsken pääministeri ja voisi taas olla. Meillä Antin kanssa on niin hauskaa ja me halutaan, että kaikki nauraa meille ja me nauretaan kaikille. SDP on Suomen hauskin puolue! Kiitos! Hyvää iltaa!

Hyvä kysymys: Onko SDP nykyisessä tilassaan edes hallituskelpoinen puolue? Kaksi ministeriä laulukuoroon lyhyessä ajassa. Uudet vaalit?
Onko tämä demokratia niin yksinkertaista, että demarit vain vaihtavat pääministeriä peräkammarissa ja sama peli jatkuu niin kuin mitään ei olisi tapahtunut?

Tätähän se demareilla aina on ollut; yksi jos lähtee kolmen porukasta, häntä puukotetaan heti selkään vaikka muovisella kahvilusikalla. Salissa jos nousee eri mielipidettä oleva pää, sirppi käy ja pää lentää. Nyt demareiden hovissa järjestellään ministerinpestejä kuin kuningaskunnassa ikään...

- Hei, minä olen Sanna Rinne...ei kun Antti Marin...enkä pidä yhtään kirjoittajan ajatuksista. Minä niin niistä mieleni pahoitin. Luulen, että tulemme muistamaan jotenkin kirjoittajaa. Joulun alla kaikilla tulee olla hyvä mieli ja kivoja ajatuksia mielessä. Suomalaisten asioiden hoito on luottamuskysymys ja Suomen kansa luottaa sosiaalidemokraatteihin. Ja keskustapuolue myös, jonka ansiosta olemme vallassa...Tosin keskustapuolue ei luottanut minuun pääministerinä...siis Anttiin, joka vielä en ole, mutta luottaa Anttiin hallituksenmuodostajana. Ehkä me, Antti ja minä, annamme Antille joululahjaksi vielä ministeripestin ja ministeriauton nahkapenkin kyydin, hihhii...