tiistai 10. huhtikuuta 2018

Astma onkin luulosairaus, ainakin luulen niin...

– Valitettavasti tuntuu, että viime vuosina on menty vain kauemmas ratkaisuista. Nytkin ohjelmanvalmistelun työpajoissa on käyty keskustelua pääasiassa siitä, onko ongelmaa olemassa, eli onko kyse liiallisesta huolesta vai oikeista sairastumisista, kuvaa työpajoihin osallistunut sisäilmaratkaisuja kehittävän Homepakolaiset-järjestön toiminnanjohtaja Katja Pulkkinen.

JV: Ehkä Sipilän hallitus ehtii pieraista vielä vetelän astma-aktiivimallin, jossa " luulotautiset " astmaatikot patistellaan sairaskirjoilta sohvanpohjalta arkisto- ja siivoustöihin työkyvyttömyyseläkettä vastaan.


Näyttää siltä, että hengityselinvaikeuksien kanssa kamppailevien leimaamiskampanja on käynnistetty jossain sylttytehtaalla. Homeongelma on niin giganttinen ja hintava, että on helpompi torjua, leimata ja lakaista se pölyisen maton alle kuin tosissaan ryhtyä ratkomaan homeongelmaa yhteiskunnassa.


Valtio käy homeongelmien kimppuun jättiohjelmalla – Järjestöt ihmettelevät viranomaisten näkemyksiä: "On käyty keskustelua siitä, onko ongelmaa olemassa"