sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Tuntematon kulttuuriministeri

Vielä kerran tästä, sitten piste. Lapsellinen mies. Fiksu kulttuuriministeri olisi noussut tällaisen yläpuolelle ja yrittänyt toimia jonkinlaisena sovittelevana ja yhdistävänä tekijänä, mutta Terholta tätä oli turha odottaa. Perussuomalaisilla ja sinisillä eripura, riita, leirien perustaminen ja epäsopu ovat rytmiä veressä. Terho ei voinut vastustaa kiusausta vetää maassa makaavaa potkijan saapas jalkaan. En tiedä, alkoiko joku jo tuntea häpeää sisällään Jussi-gaalan aikana sallissa, vähän tuntui siltä, kun touhu alkoi muuttua hilpeäksi hysteerisyydeksi. Mitä Louhimieskään saattoi tehdä tämän zombielauman edessä? Ei mitään.

Asia on vakava, en vähättele sitä, mutta tarvitsin, tarvitsen, monta ämpäriä siihen, kuinka asiaa käsiteltiin, käsitellään, julkisuudessa. Yleinen kivittämistilaisuus vain puuttui. Ensimmäisen kiven ottajia olisi riittänyt kyllä.

Lisäksi Terho osoitti mieltään yli miljoonalle suomalaiselle, jotka olivat äänestäneet Aku Louhimiehen Tuntemattoman vuoden parhaaksi elokuvaksi.

Hän ei silloin voi olla kaikkien suomalaisten kulttuuriministeri.


En ole täysin vakuuttunut kaikkien näyttelijöiden motiiveista. Epäilys jäi kaivamaan myös mieltä siitä, sorkittiinko Jussi-gaalan lopputulosta. Tämä asia jää vastuullista journalismia harrastavan median tutkittavaksi. Viestinviejä on voinut olla liikkeellä jo hyvissä ajoin.

Louhimiehen karkeita työtapoja en tietenkään hyväksy enkä varsinaisesti ole hänen elokuviensa ystävä. Tuntematonkin oli henkilökohtaisesti jonkinasteinen pettymys.

Linkki: Ulla Appelsinin kommentti: Suomen kannattaa kuunnella Lenaa


Juuri näin. Yksi Suomen parhaiten kirjoittavista naisista. 
( Toinen on Sofi Oksanen ) .

UA: Yksi pohjanoteerauksia oli Markkinointi & Mainonta -lehden kirjoitus, jossa toimittaja riensi paheksumaan jo Louhimiehen saamia Facebook-peukutuksiakin. Toimittaja julkisti jopa nimilistan tunnetuista ihmisistä (joista osa oli Louhimiehen tuttuja), jotka olivat peukuttaneet Louhimiehen pahoittelevaa Facebook-päivitystä. Näiltä peukuttajilta vaadittiin sitten Twitterissä selitystä toiminnastaan kuin ennen muinoin Neuvostoliitossa väärinajattelusta.

JV: Kun ihmisen ajattelu on peukkulistojen tasolla, hänen kanssaan on aivan turhaa haaskata aikaa mihinkään keskusteluun.