torstai 5. joulukuuta 2019

Petovihaajien luvattu maa - luonto ei tunne sanaa vahinkoeläin

IS: Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on huolestunut Helsingin kettukannan lisääntymisestä. Huolestuminen sai tänään lisäpontta, kun Valtioneuvoston linnan edustalle ilmestyi kettu keskellä kirkasta päivää samaan aikaan, kun sisällä käytiin neuvotteluja hallituksen tulevaisuudesta.
- On huolestuttavaa, että ketut liikkuvat keskellä kaupunkia ja keskellä kirkasta päivää. Se kertoo, että niitä on paljon. Kyseinen yksilö näytti varsin hyväkuntoiselta, mutta ketuissa esiintyy myös kapia. Tämä saattaa sitten siirtyä koiriin ja ihmisiin. Se ei ole mukava tauti. On hyvä, että pääkaupunkiseudullakin on kettuja, sillä ne voivat osaltaan hillitä valkoposkihanhien runsastumista, mutta keskelle kaupunkia ketutkaan eivät kuulu. Tällaiset yksilöt tulisi poistaa viipymättä.

Kärnä esittää, että Helsingin kaupunki perustaisi pienpetoyksikön, joka pyytäisi kaupungin alueelta ylimääräiset ketut, minkit ja supikoirat pois.
JV: Keskustan lausuntoautomaatti vauhdissa. Kettu on selvästi aktiivinen politiikan seuraaja ja vahingoniloisena luonteena se tietysti on tullut seuraamaan SDP:n päätöntä amokjuoksua. Parhaillaan se luultavasti nauraa makeasti kolossaan Rinteelle Nacho Burgeria mutustellen. Se ei edes löytänyt burgeria vaan ystävällinen ihminen ojensi sen sille. Kettu aikoo esittää myös lausunnon, että politiikasta pitäisi poistaa kaikki heikot yksilöt, jotka eivät pysty toimimaan yhdessä lauman ehdoilla. - Kiitos. Hyvää iltaa, sanoo kettu. - Puhu tassulle, se heittää vielä mennessään Kärnälle.

Kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii Valtio­neuvoston linnan ketulle ”nappia otsaan