tiistai 8. toukokuuta 2018

Nolot jääkiekon MM-kisat

Ei ole oikein jääkiekon MM-kisoille kunniaksi 10-0, 7-0, 8-1 kaltaiset tulokset, joita vielä lisäksi on tulossa runsaasti lisää. Eilenhän noita 7-1 ja 6-0 -tuloksia tuli vielä lisää. Joku voi perustella näitä, että jääkiekon pienet maat pääsevät pelaamaan ja mittamaan taitoaan isoja jääkiekkomaita vastaan. Ihan miten vain. Ei innosta.

Suomen vastus on toistaiseksi ollut täysin ala-arvoinen, joten Suomen pelistä ei ole saanut täyttä kuvaa; joukkue ei ole joutunut kertaakaan vielä jatkuvan paineen alle, puolustamaan ja pelaamaan hyökkäävää, taitavaa ja maalinteon hallitsevaa joukkuetta vastaan. Päävalmentaja Marjamäen tuskaisan kauden aikana Suomi on arvokisoissa vain kerran voittanut jääkiekon " ison " maan, USA:n.


Lisäksi Suomen pelissä on edelleen ollut nähtävissä tietty sekoaminen, maalinteon taidon puute, osa pelaajista pelkästään huiskii kiekkoa maalia kohti, vaikka luokattomia vastustajia vastaan on mätetty jo 16 maalia.

Vastus jatkuu heppoisana, sieltä on tulossa vielä vastaan mm. Tanska, Saksa ja Norja...vasta USA ja Kanada-ottelut näyttävät missä mennään...

...ja ensimmäinen pudotuspeli.

Itselläni on jotenkin paha aavistus kaikesta. Tai sehän menisi vain normi-Marjamäen valmennusfilosofian mukaan...puuduttava alkusarja myös tappaa viehätyksen koko touhusta. Joutavista 8-1 -otteluista ei jaksa innostua.

MM-kisoja ei pitäisi järjestää enää 16 joukkueella suurten tasoerojen takia.

Leijonien 8-1 voitto Etelä-Koreasta ei oikeastaan kertonut mistään mitään, sillä vastus oli MM-kisoihin täysin ala-arvoinen. Alkusarja on pitkä ja puuduttava, seitsemän ottelua ja kisamenestys ratkeaa vasta kahdeksannessa ottelussa, joka on pudotuspeli. Alkusarja olisi tietenkin hyvä voittaa, sillä välttäisi ehkä kivikovat Venäjän ja Ruotsin heti ensimmäisessä pudotuspelissä. Katsoin pari erää lauantaina Suomen pelistä ja siirryin sitten Avaran luonnon pariin, Kongo - myyttinen joki, olikin katsomisen arvoinen.
Onhan Leijonilla vielä viisi peliä aikaa hioa joukkuettaan ja välttämättä jokaista peliä alkusarjassa ei ole pakko voittaa. Kanada yleensä tekee niin.
Se saattaa hävitä alkusarjassa, mutta kun pudotuspelit alkavat Vaahteralehtiset ovat tuttua taitoa, osaamista ja terästä.
Ja maailmanmestarihan viime vuonna oli Ruotsi, joka löi mm. Suomen välierässä 4-1. Suomi meni juuri ja juuri jatkoon alkusarjasta neljäntenä, mutta pudotti kyllä ensimmäisessä pudotuspelissä toisen lohkon voittajan USA:n 2-0, mutta siihen se sitten jäikin...pronssipelissä Suomi jäi Venäjän jalkoihin 3-5 luvuin.