keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Rovaniemi voisi olla veneilykaupunki kaikkine joenparrasviihdykkeineen, mutta kun ei, niin ei...

Eikö ole ihmeellistä, että Rovaniemi on joenrantakaupunki, Ounasjoen ja Kemijoen yhtymäkohdassa ja sieltä puuttuu kaikki tarjonta veneilyyn. Jokivarsi tarjoaa mahtavat maisemat ja retkeilypaikat veneilijöille.

Kuitenkin kaupungissa ei koskaan ole ollut minkäänlaista venevuokraamoa; vesijetti, polkuvene, tavallinen vene, moottoriveneet, kumiveneet, SUP-laudat...kanootit, kajakit, edes jotain noista.

Tästä tulee heti mieleen, että ei ole, koska hinnat olisivat niin korkeat, että kukaan ei vuokraisi mitään, kun toimitusjohtajan bemariin pitäisi saada menovettä ja vaimolle uusi turkki. Eikä kukaan haluaisi sitten olla siellä töissä, mitään vuokraamassa tai olemassa ystävällinen turisteille ja paikallisille asiakkaille.

Näitä humpuukiyrittäjiä kyllä piisaa, jotka isoin otsikoin ja rinta rottingilla aloittavat syvältä olevan ideansa kanssa rahan kuppaamisen valtiolta ja kunnalta ja kun rahaa on jonkin verran saatu, idea ei olekaan kiva ja se haudataan vähin äänin.

Rakennetaan saunoja ja raivataan niemekkeitä, mutta mitään
valmista ei näy. Helpoiten pääsee, kun lainaa, vuokraa, kaverilta vuotavan, lasikuituisen ja saatanallisen liukkaan soutuveneen ja käy sillä soutamassa kätensä rakoille ja siirtyy seuraavan harrastuksen pariin.

Onhan joella tosin veneilijöitä, muskeliveneitä, vesijettejä ja ties mitä kyhäelmiä, mutta ne eivät palvele asiakkaita. Turisteille polkuvenepalvelu voisi olla kova sana. Tukehtuu kuitenkin vastuukysymyksiin - se kun joki tahtoo virrata...

Ja miksei ole edes laitureita -siis muitakin kuin veneille tarkoitettuja. Tein tästä aikoinaan aloitteen, että laiturit takaisin, niillä voisi kauniina kesäpäivänä istuskella ja pulahtaa uimaan, kun mattojahan ei saa enää niistä käsin pestä. Ei kuulemma onnistu. Ei ole rahaa eikä halua. Veneille on halua ". HK