keskiviikko 18. elokuuta 2010

Ensimmäinen siirtokunta


 



No juu, ihan muhkea lukupaketti, 845 s. Tuli heti mieleen yhtymäkohtia Stephen Kingin loistavaan Tukikohta-romaaniin. Ensimmäisessä siirtokunnassa on viitteitä Bram Strokerin Draculaan ja Raamatun Nooan tarinaan. Monissa kirjoissa ja tv-sarjoissa on tällainen kiva pudotuspelikaavio; laitetaan joukko ihmisiä pinteeseen ja kuluttaja saa pähkäillä, kenen pää irtoaa seuraavaksi. Useasti pahvinmakuiset päähenkilöt eivät voisi vähemmän kiinnostaa.


Sanotaanko näin epävirallisesti, että ei paskempi. Kyllä jatko-osat voi lukaista, ei siinä mitään. Sellainen toiminnallinen pintaraapaisu, jossa muutamia hyviä hetkiä. Näissä maailmanlopun jutuissa on aina jännää se, että ensimmäiseksi tuhoutuu Hollywood-kyltti ja sitten joukko amerikkalaisia ryhtyy pelastamaan maailmaa.


Puhutaanpa sitten vampyyreista tai Ensimmäisen siirtokunnan viraaleista. Kyllähän kun jonkin aikaa surffailee netissä ja lukee erilaisia murha- ja tappojuttuja, niin tulee tunne, että jonkinlainen raivotautinen virus leviää jo yhteiskunnassa.


Ensimmäinen siirtokunta