perjantai 8. kesäkuuta 2018

Lapin kesä

Olipa se kylmä päivä eilen, sadekuurorintamia liikkui tasaisin väliajoin kairan ylitse; viskoi rakeita, kylmä tuuli pohjoisesta, ilma pimeni, sitten taas aurinko paistoi kylmän kirkkaasti, ilman lämpöä. Lapin kesä.

Tulet piti tehdä, että tarkeni. Kulovaroitus ei ollut kunnassa voimassa ja tulet vesipaikan vieressä, sammutin huolellisesti ja kannoin ojasta muovipussilla vielä vettä tähän. Viisikymmentä vuotta olen kairassa tulia tehnyt ja eipä ole metsäpaloja jäljiltä syttynyt.  Kaffit piti kissauttaa ja makkarat paistaa sekä opiskella kameroita, taas kerran. Löysin tarjouksesta Canonin EOS 600 D -malliin   Sigma EOS 70-300mm f/4-5.6 DG -objektiivin, joka sopii hyvin harrastelijakuvaajan käyttöön, tosin siinäkin omat niksinsä on. Lisäksi Lapin Kansan kuvaajamestari kävi vielä hieman kurssittamassa Canonin käyttöä. Hyvän objektiivin myötä Canonin ominaisuudet tulevat paremmin esille.

Perusteemaani valokuvauksessa ovat värit ja fiilikset. Pysyttelen vähän paikoillani, reissut ovat myös kuntoilureissuja, jolloin tulee käveltyä ja pyöräiltyä paljon ja kuvat tulevat tilanteiden mukaan. Hirveä ja kärppää olisi kiva päästä kuvaamaan, mutta kivirakoissa kärpästä ei näy vilahdustakaan. Jos tästä kesä vielä kehittyy, pitää varata joku varhainen kesäyö ja -aamu hirvien tarkkailuun. Pöllö- ja haukkahavainnot ovat myös lähes olemattomia, tosin seudut, joissa kuljen, ovat aika lailla tehometsätalouden jyrän alla.

Jänis kökötti korvessa päiväunilla eikä ollut innostunut lähtemään liikkeelle. Hörösteli kuitenkin minua. Jätin nokosille jänön...




Telkät lilluu lammessa, pilvessä ja kylmää...pipoa päähän ja vaatetta lisää.

Puolukka kukkii. 


Kylmä rintama väistyy ja kylmä auringonvalo tulee tilalle.