tiistai 22. toukokuuta 2018

Kissa on hyvä ja vaativa lemmikki

En tiedä, aukeaako tämä tyypillinen kissanvihaajan kertomus maksumuurin takaa. Linkki alla. Kissoilla menee nykyisin tarpeeksi huonosti ilman tällaisia vihakirjoituksiakin. Itse olen suuri kissojen ystävä ja minulla nousee aina karvat pystyyn näistä kirjoituksista.

Kissaihminen ymmärtää, että kissa on vaativa lemmikki. Se vaatii oman reviirin, turvatilat, esim. korkeita tasoja, jonne se voi vetäytyä omaan rauhaansa ja päättää itse, milloin haluaa tulla esille.

Pissa- ja kakkalaatikot on pidettävä puhtaina, ruoka ja vedet huolehdittava ja kissan kanssa on ehdottomasti muistettava ja vaivauduttava myös leikkimään, etsimis- ja vaanimisleikit ovat kissalle yhtä juhlaa. Se saa purkaa energiaansa ja saalisviettejään ja olla myös haluamansa huomion kohteena. Se turhautuu ja hermostuu, jos sille ei järjestetä huomiota ja tekemistä. Moni kissanomistaja pitää kissoja vain itsensä vuoksi, ei kissan vuoksi ja sitten pihistetään varoissa, joita pitäisi käyttää kissan hyvinvointiin ja terveydenhoitoon.Kissa ei juuri mielistele ihmistä vaan tekee kaiken oman päänsä mukaan, sille suo mielellään tämän oikeuden.


On turha kirjoitella kissoista yhtikäs mitään, jos ei ymmärrä niiden sielunelämästä mitään. Jackson Galaxyn kissaterapia tekisi tuolle kaverille hyvää.

Kaupunkikissa tulisi ehdottomasti pitää sisällä ja ulkoiluttaa valjaissa valvotusti niin se ei altistuisi kenenkään mielenhäiriöisen sadistin oikuille. Hankitaan pitäisi tulla 60 - 80 euron kynnysmaksu, niin kuka tahansa ei hetken mielijohteesta pystyisi hankkimaan kissaa periaatteella - voi kun se on niin söpö.

Kissat rekisteriin ja pakollinen vuosittain terveystarkastus. Myös leikkaaminen. Eikä sitä pitäisi maallakaan kovin päästää vaeltelemaan. Nämä maatila- ja navettakissat ovat hieman eri juttu. Nekään eivät kylvä poikasia heitteille, jos niiden leikkaamisesta huolehditaan. Kissan voi myös suojata punkeilta. Se on vain vaivannäöstä kiinni. Ja sen vastenmielisen punkin voi poistaa punkkipihdeillä. Asia kuuluu kissan hoitamisen ja hyvinvoinnin piiriin.

Sairaat kissat ja villintyneet tulisi loukuttaa luonnosta pois ja katsoa sitten erikseen, mikä niiden lopullinen kohtalo tulisi olemaan. Jos kissa häiriintyy kotonaan, sille on usein jokin syy - ihmisen toiminnoissa tai se kärsii kipuja ja ne taas selviävät eläinlääkärillä. Kissa ei hyökkäile ihmistä kohti ilman syytä.

Kissakammo taas ei ole kissan vika vaan ihminen on itse synnyttänyt tuon tunteen itsessään. Terapia on tässäkin tapauksessa paikallaan. Ehkä asialla on jotain tekemistä myös suomalaisen liuskaotsaisen petovihan kanssa. Tällä vertauksella en tarkoita jutun kirjoittajaa.


Päiväkirja: Kissakammo