keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Sipilän hallitus raivaa tilaa rikkaille.

Raju uudistus leipäjonoihin? Köyhät halutaan syömään yhdessä, leipäjonot putsataan pääkaupunkiseudun kaduilta.

JV: Kuinka pitkälle tämä köyhien kyykyttämisen natsimalli voi oikein mennä? Urapolkujen rakentajat ja korkokenkiä kopisuttavat idealistiset projektisihteerit ovat löytäneet ruokajonotkin. Eikö kukaan tässä maassa osaa hävetä enää?

Sakari Timonen: "Tämän toisen todellisuuden näkyyvin maamerkki leipäjonot halutaan siivota pois katukuvasta, vaikka oikeastaan ne pitäisi siirtää eduskuntatalon tai presidentinlinnan eteen. Poissa silmistä, poissa mielestä. Siinä samalla ruoka-avun saamisesta voidaan tehdä vastikkeellista, kuten nykyisin on tapana. Ei sovi, että leivän jonottajat kertovat pelkällä olemassaolollaan köyhyydestä. Ei sovi, että leivän jonottajat saavat leipää tekemättä sen eteen jotain hyödyllistä. Olen aiemmin epäillyt, että kohta jonottajat varmaan laitetaan siivoamaan tupakantumppeja ja koiranpaskoja, mutta olin väärässä. Heistä tehdäänkin näkymättömiä, ja näkymättömissä heille voidaan tehdä mitä vain ".


Olen lainannut tähän tekstin SusuPetalin blogista: "Päivän inhottavin uutinen löytyi Ylen sivuilta. Suunnitteilla (ja toivottavasti jääkin vain suunnitelmaksi) on putsata leipäjonot kaduilta ja koota köyhät syömään yhdessä. No, yhdessä syöminen voi olla mukavaa, mikäli sinulla on rahaa matkustaa yhteisen pöydän ääreen, mikäli et kärsi paniikkikohtauksista ja olet sosiaalisesti ulospäin suuntautunut köyhä. Vastikkeellista ruoka-apua harkitaan myös. Sitaatti jutusta: Ruokakassin saisi jatkossa, jos osallistuisi Yhteinen pöytä -ruokailuun, tai esimerkiksi kokki- tai ruoanlaittokurssille.
Jessus, ei jaksa edes ragettaa ".
Yle: Espoossa pohdittu ”aktiivimallia” leipäjonoihin: Ruoka-avun toiminnan­johtaja tyrmistyi – antaa karun esimerkin


JV: Ihmettelen, mistä sylttytehtaalta ovat peräisin nämä natsien ideologiasta muistuttavat käsittämättömät ajatukset ja hankkeet. Mitä ihminen miettii, kun ajattelee noin...Onko kysymys jonkinlaisesta myötäelämisen puutteesta, rakkaudettomuudesta, puutteellisesta kyvystä asettua heikompiosaisen asemaan, tunnekontrollista vai mistä, vai pelkästään vallasta ja vallankäytöstä?