tiistai 17. huhtikuuta 2018

Rogue One: A Star Wars Story ( Gareth Edwards, 2016 )

Rogue One: A Star Wars Story, tai vain Rogue One, on vuonna 2016 ensi-iltansa saanut eeppinen avaruusoopperaelokuva, jonka on ohjannut Gareth Edwards ja käsikirjoittaneet Chris Weitz ja Tony Gilroy. Se on ensimmäinen Tähtien sota -universumiin sijoittuvista yksittäisistä antologiaelokuvista. Se sijoittuu aikaan juuri ennen alkuperäisen Tähtien sota -elokuvan tapahtumia. Elokuva keskittyy kapinallisjoukkoon, joka pyrkii varastamaan Imperiumin uuden aseen, Kuolemantähden piirustukset. Elokuvan pääosissa näyttelevät Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Jiang Wen ja Forest Whitaker.


Elokuva perustuu Knollin 10 vuotta sitten esittämään ideaan. Ennen kehitysvaiheen alkamista, elokuvaa kuviteltiin tyyliltään erilaiseksi kuin perinteiset Tähtien sota -elokuvat, kuten alkutekstin puuttuminen ja perinteisten kohtaussiirtymien korvaaminen toisenlaisilla.

Jep jep, kyllä Tähtien sota -jonkinlaiselle fanille kelpasi. George Lucasin lapsellinen ote puuttui, samoin käsinukkekarvalallukat. Koko sarja olisi alunpitäen pitänyt ohjata tähän formaattiin, mutta kun se koeyleisö, lapset ja lelukauppa...

Kapinalliset varastavat ne Kuolemantähdet paperit, mitä prinsessa Leia kiidättää piiloon varsinaisen saagan ties missä osassa, ainakin siinä, joka elokuvateattereissa Suomessa oli se ensimmäinen Tähtien sota.

Kunnon meininkiä; Felicity Jones ja Diego Luna vetivät hyvät pääosaroolit.

4/5